25 юни ще бъде Денят за акции“. На този ден индивидуалните

...
25 юни ще бъде Денят за акции“. На този ден индивидуалните
Коментари Харесай

Денят за акции ще бъде на 25 юни

25 юни ще бъде „ Денят за акции “. На този ден самостоятелните вложители (физически лица) ще могат да търгуват с акциите си без да заплащат такси и комисионни към Борсата, Централен депозитар и участващ в самодейността капиталов медиатор. Инициативата е проведена от Българска фондова борса и Централен депозитар като това ще бъде шестото й издание. Целта е да се подтиква дейното присъединяване на самостоятелните вложители на финансовия пазар, да се усъвършенства капиталовата просвета и да се усили знанието за финансовите принадлежности в България.  

„ Инициативата се наложи и изключително в актуалната обстановка се чака с още по-голямо неспокойствие от самостоятелните вложители в страната ни. „ Денят за акции “ е катализатор на тяхната интензивност и роля на финансовите пазари. Очакванията ни за тазгодишното издание е да бъдат осъществени най-малко 3 пъти по-голям брой покупко-продажби по отношение на останалите дни. “, сподели изпълнителният директор на БФБ доцент доктор Маню Моравенов. 

„ На 25 юни самостоятелните вложители, които пожелаят да се разпоредят с акциите си, ще могат да го създадат изцяло гратис. Ще се радваме и тази година да следим обичайна интензивност, както и да насочим вниманието на хората към опциите за осъществяване на рентабилност посредством финансовия ни пазар. “, добави Васил Големански, изпълнителен шеф на Централен депозитар.

Специалната опция ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2,000 лева на единична изпълнена поръчка. 

Всички капиталови медиатори, които партнират на БФБ и Централен депозитар в „ Деня за акции “ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито покупко-продажби дават отговор на посочените условия. Повече информация за „ Деня за акции “ може да бъде открита на: www.bse-sofia.bg/bg/equity-day
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР